Dit waren de sessies van de Material Handing Dag 2017. Het programma en de sessies van 2018 zijn nog niet bekend.

Kennissessie 15:15 - 16:00 uur
15:15

1. GreyOrange/Logaps: 'Wat kunnen robots voor uw bedrijf betekenen?'

Bent u klaar voor de transitie van traditionele automatisering naar flexibele en schaalbare robots in uw magazijn? Tijdens de kennissessie zal LOGAPS samen met GreyOrange het Butler concept toelichten. De visie achter het Butler concept en haar toepassingen in de e-commerce, retail, productie en spare parts omgeving.

Spreker: Ronald Schepers

Kennissessie 15:15 - 16:00 uur
15:15

2. Neopost: 'Ecommerce vraag om flexibel verpakken'

Material Handling is organiseren, aansturen en optimaliseren. In een tijd waarin we steeds meer pakketjes ontvangen (en ook retourneren), is het een spannend gebied voor slimme innovaties. Neopost heeft een paar jaar geleden de CVP-500 geïntroduceerd. Een volautomatisch verpakkingsmachine voor dozen op maat. Aan de hand van een 360° film willen we bezoekers graag laten zien hoe een van Nederlands grootste e-commerce spelers door te innoveren een automatiseringstap heeft gemaakt in haar operatie. Neopost heeft een paar jaar geleden de CVP-500 geïntroduceerd. Een volautomatisch verpakkingsmachine voor dozen op maat. Aan de hand van een 360° film willen we bezoekers graag laten zien hoe een van Nederlands grootste e-commerce spelers door te innoveren een automatiseringstap heeft gemaakt in haar operatie.

Kennissessie 15:15 - 16:00 uur
15:15

3. Taski/Diversey: 'Robotic Warehouse cleaning'

Diversey presenteert een klantcase met DHL over de inzet van TASKI Duobot ’s in hun magazijnen. Dit zijn autonoom opererende veeg-schrob-zuig-robots. Tijdens deze kennis-sessie neemt de spreker u mee aan de hand van gestelde vragen over de overweging en huidige praktijkervaring van DHL omtrent deze innovatieve en autonome reinigingsmethode welke o.a. in warehouses en op diverse andere locaties kunnen worden toegepast. Welke overweging ging er aan vooraf om naar “Robotic Warehouse Cleaning” te kijken? Was het alleen ingegeven om puur te besparen op monotone en kostbare arbeidsuren, of waren kwaliteit, consistente reiniging en veiligheid ook belangrijke factoren?

Spreker: Peter Kwestro

Kennissessie 15:15 - 16:00 uur
15:15

4. Robomotive: ‘Flexibele robots vangen het tekort aan mensenhanden nu al op’

Of het nu rolcontainers, kratten, sorters, europallets of transportsystemen zijn, overal waar goederen door mensenhanden worden opgepakt en afgelegd kan tegenwoordig een robot worden ingezet. U leert in deze kennissessie hoe dit mogelijk is en waarom robots de productiviteit en betrouwbaarheid alleen maar verhogen. U wordt meegenomen in het verhaal van een toepassing, die in de automobiel industrie is ontstaan, welke de wereld van de distributiecentra blijvend zal veranderen. Aan hand van voorbeelden ziet u hoe robots in distributiecentra kunnen picken en placen. Eindelijk is er een flexibele technologie beschikbaar welke direct inzetbaar is voor uiteenlopende goederen. En daarmee krijgen distributiecentra een oplossing in de schoot geworpen om het tekort aan mensenhanden voor te zijn.   

Spreker: Andreas Sprang

 

 

 

Sponsoren

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.