Dit waren de sessies van de Material Handing Dag 2017. Het programma en de sessies van 2018 zijn nog niet bekend.

Kennissessie 13:00 - 13:45 uur
13:00

1. Jungheinrich: Trap niet in de valkuilen! Zo zet u een succesvol automatiseringstraject op

Maar 1 op de 6 bedrijven die heeft geïnvesteerd in automatisering, is tevreden over het bereikte resultaat. Dat is geen toeval, stelt Thomas Oomen. Wie kiest voor automatisering, tekent voor een complex traject dat tal van valkuilen kent.

In deze sessie neemt Oomen u mee langs belangrijke factoren voor een succesvol automatiseringstraject. Hij toont u de grootste fouten en geeft tips hoe u die kunt ontwijken. Van de juiste strategie kiezen tot een gestroomlijnde praktische uitvoering. En van de juiste randvoorwaarden tot een toekomstbestendig plan.

Thomas Oomen kan bogen op bijna twintig jaar ervaring bij meerdere system integrators. Sinds 2015 is hij werkzaam als Project Manager Automated Systems voor de divisie Intralogistic Solutions van Jungheinrich.

Spreker: Thomas Oomen

Kennissessie 13:00 - 13:45 uur
13:00

2. Actemium: 'Hybride Logistieke Automatisering met de nodige dosis pragmatiek'

De mate van automatisering en het moment waarop automatisering op de agenda komt wordt ingegeven door bijvoorbeeld groei, veranderende order karakteristieken, centralisering, etc.Wat zijn de overwegingen om te gaan voor volledige geautomatiseerde logistieke processen? Welke consequenties heeft dit voor uw logistieke proces, de flexibiliteit en de organisatie? Actemium neemt u mee in de wereld van de Hybride logistieke Automatisering aan de hand van een aantal klantcases.

Spreker: Peter Bos

Kennissessie 13:00 - 13:45 uur
13:00

3. Valor: 'Flexibele automatisering'

Versterk uw concurrentiekracht door flexibele automatiseren. Flexibiliteit voor toekomstige wijzigingen; flexibiliteit voor de onbalans in werklast per seizoen of per dag; flexibel door de juiste processen te versnellen en flexibel door handwerk en geautomatiseerd werken elkaar te laten versterken. Valor bundelt decennia ervaring in processen, automatiseren en mensenwerk, met als doel lagere loonkosten; betrouwbare leverkwaliteit en goede ergonomie. Leer wat een synergetisch optimum tussen mens en machine op kan leveren. Slim en flexibel automatiseren is meer dan een leverancier of platform keuze. In deze kennissessie maken praktijkvoorbeelden duidelijk hoe een handmatig proces ondersteund door automatisering, tot lagere operationele kosten leidt en toch flexibel is. Innovatieve producten als Qliqflow, ontwikkeld voor snelle implementatie en maximale flexibiliteit, zijn een essentieel onderdeel voor de automatisering van de toekomst.

Spreker: Jan Hulsmann

Kennissessie 13:00 - 13:45 uur
13:00

4. Easy systems: 'Logistieke projecten met semi-automatisatie'

Het optimaliseren en het uitbreiden van uw productflow is een belangrijke opdracht waar heel wat bij komt kijken. Voor het realiseren van deze projecten kan u terecht bij Easy Systems. David Taverniers toont u aan de hand van een casus, hoe de optimalisatie en de uitbreiding van productflow op efficiënte wijze kan gerealiseerd worden. Easy Systems beschikt namelijk over oplossingen voor magazijn, inpakzones, logistiek en distributie; aangevuld met eigen engineering en techniekers. Dit betekent dat Easy Systems uw productflow van A tot Z kan verzorgen.

Dankzij de betrouwbare partners van Easy Systems is ook uw verpakking, totale magazijninrichting, pick to light en programmatie in goede handen. U moet immers als logistieke dienstverlener uw goederen snel en tegen lage kosten kunnen leveren om uw klanten tevreden te stellen en dit in een steeds wisselende en groeiende markt.

Spreker: David Taverniers

 

 

 

Sponsoren

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.