Dit waren de sessies van de Material Handing Dag 2017. Het programma en de sessies van 2018 zijn nog niet bekend.

Kennissessie 14:00 - 14:45 uur
14:00

1. TGW: 'Bestaat het ideale logistieke e-commerce concept?!'

E-commerce is en blijft een groeiende markt, met name in de segmenten Food en Fashion. Digitale platformen - zoals Amazon en Bol.com maar ook van kleinere actoren - spelen hierbij een steeds belangrijkere rol. Echter, de vertaling naar de logistiek of “fullfilment” is nog steeds een wereld van pallets, dozen, pakketjes, en het bezorgen op het juiste adres en het juiste moment. Door de toenemende eisen zijn mechanisering en robotisering geen optie meer, maar worden deze steeds meer een noodzakelijkheid. Dat betekent niet dat je in één keer van manueel naar volledig gemechaniseerd moet gaan, maar wel dat je kan inzetten op die processen en volumes waar mechanisatie een toegevoegde waarde is.

TGW heeft het afgelopen decennium diverse e-commerce en retail klanten ondersteund bij de optimalisatie en automatisatie van hun logistieke processen. In deze presentatie geeft TGW een praktisch inzicht in zowel de systeemeisen als de gerealiseerde projecten, die vandaag de dag onze klanten ondersteunen. Daarnaast toont Jan-Willem Klinkenberg ook “FlashPick”, een configureerbare goods-to-person piece picking-oplossing die de uitdagingen van de omni-channel logistiek beantwoord.

Spreker: Jan-Willem Klinkenberg

Kennissessie 14:00 - 14:45 uur
14:00

2. Knapp: 'Kramp implementeert ultieme flexibiliteit met schaalbare technologie'

Als totaalleverancier en technisch specialist is Kramp een strategische partner voor bedrijven in de landbouw, tuin- en parkbranche, grondverzet en industrie. Naast het leveren van onderdelen wil Kramp met innovatieve serviceconcepten rechtstreeks een bijdrage leveren aan de bedrijfsprestaties van hun klanten. Na de fusie met Grene in 2013 is Kramp marktleider en met een omzet van ca. € 736 miljoen actief in 22 Europese landen. Het project omvat een efficiënte opslagoplossing voor de herbevoorrading van het magazijn in Varsseveld dmv het implementeren van een ABS - ‘Automated Bulkstorage Solution’, alsook het vergroten van de picking capaciteit en de proces flexibiliteit. Belangrijke ontwerpcriteria hierbij waren de schaalbaarheid en flexibiliteit van het concept dit in prestaties en opslagcapaciteit, compactheid van de opslag, in-process sequencing van de orders, een hoge systeemredundantie en kosten efficiëntie. Systeemleverancier Knapp nam de uitdaging op en ondersteund met de oplossing de verdere uitbouw van het omnichannel/e-commerce ‘one-stop-shopping’ marktconcept van Kramp.

Spreker: Maarten Markerink

Kennissessie 14:00 - 14:45 uur
14:00

3. Panasonic: 'De volgende stap in magazijnbeheer: Mobiele boordcomputers'

Met de komst van IoT en tabletcomputers die makkelijk op vorkheftrucks kunnen gemonteerd worden, maar ook voor andere taken kunnen worden gebruikt, kunnen logistieke bedrijven hun medewerkers meer complexe handelingen laten uitvoeren en de efficiëntie van hun magazijnbeheer verbeteren.In deze kennissessie worden verschillende overwegingen bij het kiezen van nieuwe boordcomputers behandeld en worden enkele praktijkvoorbeelden getoond van bedrijven die hebben gekozen voor een mobiele boordcomputeroplossing.

Spreker: Jeffrey Koomson

Kennissessie 14:00 - 14:45 uur
14:00

4. Dematic: Geautomatiseerde heftrucks

Veel bedrijven denken na over automatisering, als je focust op pallet opslag zijn er vele mogelijkheden om dit te automatiseren. Een van de mogelijkheden is het toepassen van AGV’s. Een “nieuwe” trend hier in is geen standaard AGV voertuig toepassen, maar een geautomatiseerde heftruck. Door slimme combinaties van smalle gangen voertuigen samen met reachtrucks te automatiseren kunnen automatisch palletopslag oplossingen gerealiseerd worden die tot een hoogte van 15 meter pallets in racking kunnen opslaan. Hier worden de unieke eigenschappen van smalle gangen voertuigen en reachtrucks gecombineerd met de besturing van AGV’s, waarbij er altijd een escape is om de heftrucks manueel te gebruiken als de besturing het laat afweten.

Spreker: Inge Braem

 

 

 

Sponsoren

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.