Expertsessie > Kennissessie > Blokkenschema > Gratis aanmelden >

 

Expert Sessies - 10.30 - 11.15 uur

Van tevoren inschrijven is niet nodig, je kunt op de dag zelf bij een sessie binnenlopen. Let wel, er is een maximum aantal plekken.

Je kunt kiezen uit onderstaande drie sessies:

1. We gaan mechaniseren wat we kunnen – Bol.com vertelt hoe

Bol.com legt in Waalwijk de laatste hand aan het splinternieuw geautomatiseerd distributiecentrum. Automatisering en slimme technieken zijn troef. Begin 2022 flitsen hier vele honderden shuttles door de stellingen om de honderdduizenden bakken met voorraadartikelen op het juiste moment naar de juiste orderpicker te brengen. Het shuttlesysteem (SSI Schäfer) stelt bol.com in staat om straks enorme hoeveelheden pakketten verzendklaar te maken.

Maar het is niet alleen de omvang van het shuttlesysteem en het pand (50.000 vierkante meter) die dit distributiecentrum zo bijzonder maakt. De complexiteit is ongeëvenaard: “Robert Hillen is als projectleider  namens bol.com eindverantwoordelijk voor dit nieuwe gemechaniseerde fulfilmentcenter.  “Alles wat we kunnen mechaniseren, zijn we daadwerkelijk aan het mechaniseren.”

Waarom bol.com dit keer kiest voor een geautomatiseerd proces? Benieuwd naar alle ins en outs?  

Robert Hillen is gastspreker op de Material Handling Dag 2021. Hier zal hij dieper ingaan op het meest geautomatiseerde dc van Nederlands grootste e-commercebedrijf.
 

2. Gaan robots het verschil maken – Ceva meent van wel

Kunnen robots en slimme automatiseringssystemen in warehouses het verschil maken? Niet alleen voor de mensen die er werken maar ook voor de business? Ceva Logistics meent van wel en zetten dan ook vol in op de nieuwste technieken. Denk aan Locus Robots en Skypod, een kruising tussen een robot en een shuttle.

Gerard de Boer van Ceva Logistics deelt op de Material Handling Dag zijn ervaringen in een uitgebreide presentatie.

 

 

3. Van een gerobotiseerd DC tot slimme software  – keuzes en visie van PostNL

PostNL bouwt aan de toekomst van bezorgen. Het bedrijf staat daarom niet stil op het gebied van automatisering en robotisering; zo heeft het recent een gerobotiseerd dc geopend voor kleine pakketten in Nieuwegein. In Houten is de Autostore actief. Daarnaast investeert het pakketbedrijf volop in slimme software en digitalisering.

Lars Pruijn, manager logistieke strategie en proces innovatie zal dieper ingaan op de visie en keuzes die PostNL maakt.

 

Meld je nu gratis aan